fbpx

6 lihtsat sammu, et talvel garaažiuks töökorras hoida

31 aastat kogemust
21 abivalmis tehnikut
16 00 hooldus- ja remonttööd aastas

Lumesadu on aknast mõnus vaadata ja veel toredam on saada mõõdukas kehaline koormus kui maha sadanud lumi käiguteedelt ja uste eest kokku kühveldada. Mida teha kui oled oma garaažiukseesise lumest puhtaks pühkinud, aga uks sellest hoolimata lahti ei tule, sest on kinni külmunud?

Talvistes tingimustes vajab garaažiuks kindlasti erilist tähelepanu. Mõned lihtsad ennetavad tegevused aitavad vältida kulukat remonti.

  1. Kui su garaažiust liigutab automaatika, on äärmiselt tähtis, et kohe, kui märkad ukse kinnijäämist, peatad sa elektriajami töö, sest muidu võib mootor ülekoormusest kahjustada saada või läbi põleda
  2. Puhasta uksealune pind lumest ja jääst, et tihend ei külmuks maa külge kinni. Külmunud tihend võib ukse tõstmisel rebeneda. Kui tihend on juba külmunud maa külge ja uks ei avane, koputa õues haamriga õrnalt ukse alaosa pihta ja katsu jää sel viisil eemaldada. Hea, kui sul on kasutada kummihaamer, sest nii väldid uksepleki mõlkimist. Võid kasutada ka kuumapuhurit või keemilist jääsulatajat.
  3. Puhasta ja kuivata tihend, määri tihendile silikoonõli. See aitab tõrjuda vett ning vähendab külmumisohtu.
  4. Õlita kõiki liikuvaid osasid – hinged, rullikute laagrid, vedrud, ukseriiv. Väldi WD-40 universaalõli – see on mõeldud puhastamiseks. Õlitamiseks on sobilik silikoonõli või liitiummääre.
  5. Keera kõik kruvid ja poldid korralikult kinni. Temperatuuri kõikumine ja ukse liikumisest tulenev vibratsioon võivad kinnitused lõdvaks muuta. Külmakraadid ja temperatuuri kõikumine võivad põhjustada mitmeid probleeme nagu metallist avamismehhanismide väändumine või külmumine.
  6. Eemalda alati garaažiukse ette sadanud lumi ning püüa kummitihendi ümbrus võimalikult puhtaks pühkida, et sinna ei saaks sulavett tekkida. Ava oma garaažiust regulaarselt, et hoida uks töökorras ja ennetada kinnikülmumist.

Kord aastas kutsu spetsialist ust üle vaatama ja reguleerima. Kinema 24h hooldus- ja remonditiim on valmis aitama üle Eesti tasuta lühinumbril ☎️ 12160.